Sayfalar

Salı, Aralık 18, 2018

Aşkta Oyun Olmaz - Bella Black | Kitap Yorumu


Sizlere yeni bitirdiğim oldukça uzun bir romandan bahsetmek isterim. Çok güzel, sıcak, tutkulu bir aşk hikayesini anlatan bu roman Bella Black tarafından yazılmış. Kitabın arka kapağındaki yazıyı en sonunda vereceğim.
Yine lordların, leydilerin olduğu bir zamandan bahseden bu kitapta ünlü bir tiyatro oyuncusu olan  Lavinia Ellis ile aristokratlar arasındaki Rutland dükü  Aiden Barcley arasındaki bu aşkı okurken kimi zaman gülümseyecek, kimi zaman heyecanla aralarında bir şeyler olması için nefesini tutacaksınız.

Lavinia ünlü bir tiyatro oyuncusudur ancak toplumun sandığı aksine o oldukça masum bir kadındır. Daha önce hayatında hiç öpülmemiştir bile. Bir akşam davette Aiden Barcley ve ailesiyle karşılaşır.
Aiden ile Lavinia arasında küçük bir laf atışması yaşanır ve ikisi de itiraf etmek istemese de bu durumdan çok hoşlanır. Aiden oyuncuların sahtekar davranmaları yüzünden onlardan nefret etmektedir ama Lavinia'da onu kendisine çeken bir şeyler vardır. Kadının çok bilmiş tavırları, Aiden'in karşısında asla pusmaması ve ona sürekli gününü gösterme çabası içine girmesi genç adamın kanını alevlendirir.

Metreslerinden bir haftada sıkılması ile ünlü olan bu adam, bir tiyatrocu kadından etkileniyordur. Ne yazık ki bu durum hiç hoşuna gitmediği halde elinden bir şey gelmez. Aiden'ın babasından miras kalan cep saati çalınınca genç adam onu geri almak için bir plan yapar ve bu planda metresi rolünü oynayacak bir kadına ihtiyacı vardır. Lavinia ile aralarında geçen o tatlı sürtüşmelerin yanında Lavinia'nın da Aiden'dan bir isteği vardır ve ikisi bir anlaşma yaparak planı hayata geçirirler.

Birlikte yaptıkları bu uzun yolculuk aralarındaki kıvılcımı ateşler ve tutkuları patlak verir.

Sonrasında ise yine gelgitler, aşık olduğunun farkında olmadan Lavinia'nın etrafında dönen bir adam ile, ona ilk görüşte aşık olmuş olan Lavinia'nın arasındaki ilişki daha tatlı, daha acılı ve kesinlikle daha ihtiraslı bir hale gelir.
Okumaktan keyif aldığım bir romandı ve tamı tamına da 691 sayfadan oluşuyordu. Ancak nasıl bittiğini anlamadım bile. Sizin de seveceğinizden eminim. Umarım serinin devam kitapları da gelir çünkü kitap içerisinde bahsedilen Aiden'ın arkadaşları Julian ile Ian'ın hikayelerini de çok merak ediyorum.


KİTAP ARKA KAPAK YAZISI

Asla âşık olmayacağını düşünen bir adam ve aşk uğruna her şeyi yapabilecek bir kadın...
Royal Tiyatro’nun baş aktrisi Lavinia Ellis, sonunda çocukluk hayalini gerçekleştirebilmiş ve herkesin beğeniyle izlediği bir aktris olmuştur. Yıllardır kalbi karşılıksız aşklarla kırılan Lavinia’nın tek kuralı ise asla bir adamın metresi olmamaktır. Rutland Dükü, kadınların gözdesi Aiden Barcley, biraz nefes alabilmek için Londra’dan uzaklaşmıştır. Fakat kıymetli saatinin çalınmasıyla eğlenceye ara verip Londra’ya dönmek zorunda kalır. Ne yapıp edip, kendisine babasından kalan son hediyeyi bulmak isteyen Aiden, bu amaç uğruna her şeyi yapmaya kararlıdır. Bu, hiç de iyi anlaşamadığı Bayan Ellis’le günlerce sürecek bir yolculuk demek olsa bile.  Ama işler beklenildiği gibi gitmez... Aralarında filizlenen tutku, onlar için durumu an be an zora sokarken ateşle oynayan ikilinin atladığı bir şey vardır: Aşk, ikisinden de büyüktür ve ateşle oyun oynamaya kalkan, kendisini yakar.
Çünkü aşkta, oyun olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder