Sayfalar

Pazar, Mart 06, 2022

Arayan bulamaz, bulanlarsa arayanlardır

Son zamanlarda beni tam olarak anlatan bir cümle; 'Arayan bulamaz, bulanlarsa arayanlardır.' oldu sanırım. Öyle garip bir dönemden geçiyor ve ayrıca daha önce hiç fark etmediğim yönlerimle karşılaşıyorum ki, hayret ediyorum. Sanırım şu sıralar hepimiz bir arayış içindeyiz. Neyi aradığımız, nasıl aradığımız değişiyor ancak ben, çok da arayış içinde olmadığım halde, bir şeyleri keşfederken buluyorum kendimi. 

Bunu anlatabilmek zor, anlamlandırabilmek de. Bazen bir şeyi öyle çok arar, zaman harcar, efor harcar ama yine de bulamazsınız ya? Yorulursunuz, mola vermek istersiniz... tıpkı öyle bir durumda iken bulamadıklarımı, 'hiçbir şey' yapmadan bulabiliyor olmam çok garip. Bulmak için çaba harcadığım, hiçbir fırsatın olmadığı halde aşırı zorladığım şeylerin, şimdi kendiliğinden fırsatlar yaratıp da karşıma çıkması çok garip. Buna ne derler? Nasıl açıklanır? 

Zamanını bekliyormuş diyebilir miyiz? Ne kadar ararsanız arayın, zamanı gelmeden onu bulamazsınız diyebilir miyiz? Zamanı gelmeden kendini size göstermez, siz yorulsanız da pes etseniz de, isyan etseniz de, o zamanı gelmeden karşınıza çıkmaz diyebilir miyiz? Bence diyebiliriz. Tuhaf ama öyle. Aradığınız şey her ne ise; mutluluk, huzur, fırsat, inanç, çözüm, insan, yer, bilgi v.s, bilmeniz gereken zamanda, eğer hala arıyorsanız o zaman, aramıyorsanız da birden bire karşınıza çıkıyor.  Tam da şu sıralar böyle bir dönemden geçiyorum. İşin garip tarafı, bulduğumda yaşadığım isteksizlik. Ararken bulsaymışım eğer, bu kadar kıymetli olabilecek bir şeyin, belki de gereğinden fazla zaman ve değer verilebilecek bir şeyin, şimdi yalnızca sıradan bir bilgi olması tuhafıma gidiyor. Sanırım önemli olan da bu; olmuyor diye isyan etmek yerine zamana bırakabilmek. 

Nasıl olsa gelip sizi bir şekilde buluyor. Eğer sizin için bu iyi bir şeyse, öyle çok kolay olmasını beklemeyin, zorlanmanız, yorulmanız, hatta pes etmeye yakın hale gelmeniz ama pes etmemeniz gerekiyor. Hamken, pişmeniz, pişerken yanmanız gerekiyor. Küle dönmemeniz için de, ateşi sürekli uyanık tutmanız gerekiyor. Arayan bulamaz, çünkü, aranılan şey kıymetlidir, öyle kolay bulunmayı istemez, ama bulanlar aramaya devam edenlerdir. 

Bu kız yine ne diyor acaba? :) Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder