Sayfalar

Çarşamba, Ekim 27, 2021

Yaşam Gözlerinizden Okunuyor!


Siz de hiç gözlerin, diğer bütün organlardan daha çok hayati bir anlam taşıdığınızı düşündünüz mü? Bir kere bile olsa? Sanki insanın ruhunu, yaşamını, canlılığını yalnızca o gözlerde görebilirmişsiniz gibi gelir hani? Öyle tuhaf ki, bir insanın gözlerine çok fazla bakamazsınız bazen. Sanki o gözler her şeyi, ruhunuzdaki her şeyi görüyormuş gibi hissedersiniz. 

Bütün canlılığınız, ruhunuzun yansıması o gözlerdedir. Gözlerinizi kapattığınız zaman tıpkı ölmüş gibi görünürsünüz. Tüyler ürperticidir... ama açtığınız zaman, yaşam yeniden sizi buluverir. Ne kadar tuhaf, değil mi? 

O yüzden ölen bir insanın fotoğraflarına bakmak insanı derin bir hüzne boğar. O gözlerdeki ışıltıya bir daha bakamayacak olmak, insanı derinden yaralar. Tıpkı bir ışık parlaması gibi, yüzü aydınlatan o bakışlar artık tamamen kaybolmuştur. Göz kapakları, sonsuza dek, o ışıltının, cıvıl cıvıl yaşamın üzerini örtmüştür. 
O yüzden, gözlerin herhangi bir canlıya anlam kattığını düşünürüm. Titreşen kirpiklerin bile, ruhun kanatları olduğuna inanırım bazen. 

Ruh, bedeninizi ebediyen terk ettiğinde, kirpikleriniz titremez hale gelir. İşte bu da, o güzel gözlerinizin bir yaşam için, bir yaşam belirtisi için ne kadar mühim olduğunu anlamamıza yetecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder