Sayfalar

Perşembe, Ağustos 12, 2021

Olduğun Kişiyle Mutlu Ol

Hayatta ne olursa olsun, kendin olman gerektiğini unutmaman gerekiyor. Sen olduğun halinle özelsin, düşünürsen gerçekten de bir tanesin ve bu çok önemli bir şey! İnsanlara karşı saygını koruduğun müddetçe, olduğun gibi olmaya devam edebilirsin. 

Senin hayatını yaşamadan, senin ayakkabılarınla bir buçuk kilometre yol almadan seni yargılamaya kalkanlara kulak asma! Onlar, sen olmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar. Bu umurunda mı? Bence olmasın! 
Mücadelelerin hep aynı olması gerekmiyor. Bir yere varmak için kilometrelerce yol yürümen gerekmiyor. Eğer kestirmeleri biliyorsan, eğer o yolun sonuna ulaşmak istiyorsan, bu harika! Söyledikleri gibi, asıl macera yolculuğun kendisi değil, yolculuğun sonu, hedefin sonu, başarmanın sonucu da asıl macera olabiliyor. 

O yüzden kendine daima inan ve ne olursa olsun, kimseye saygısızlık etme. Saygı, karşıdakine gösterilen bir duyguymuş gibi düşünülür ama aslında, kişinin kendi karakterini yansıtan harika bir detaydır. Bu yüzden saygı çizgisini geçerek, saygısızlık ettiğin an, aslında karşıdaki kişiye değil, kendine saygısızlık etmiş olursun, bu her zaman kulağına küpe olsun. 

Ve de, sana saygı göstermeyen birisine değer verme. Bu kendi değerini düşürmekten başka bir şeye yaramaz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder