Sayfalar

Pazar, Temmuz 18, 2021

Kötü Bir Turp mu? Yoksa Siz mi Çok Düşünüyorsunuz?


Zaman zaman kendinizde şu durumu fark ediyor olabilirsiniz: bir başkasının yerine düşünmek! 

Bunun çoğu zaman elinizde olmadığını söylersiniz, haklısınızdır da. İkili ilişkilerde çok çalışan bir zihnin, gereksiz düşüncelerle kirlendiğini, belki  de karşıdakinin aklından bile geçmeyen ihtimalleri siz düşünüp, buna da tutarlıymış gibi inandığınızı fark edebilirsiniz. Peki bu neden kaynaklanıyor? 

Aşırı nezaketten mi? 

Sonuçta, karşıdaki insanın tavırlarından yanlış izlenimler çıkarıp, yorumda bulunduğunuz zaman tam tersi bir durum olduğunu anlayabiliyorsunuz. Örneğin karşınızdaki insanın canı bir şeye sıkkın ise ve yüzü de asık ise, siz kendi içinizde acaba onu kıracak bir şey mi yaptım diye düşünebilirsiniz, halbuki o insan yalnızca akşam yemeğinde yediği bir turpu sindirmeye çalışıyor olabilir...

Bir de şu durum var... her insan sizin kadar hassas olmayabilir. Siz bir insanın her şeye kırılabileceğini ya da, her ayrıntıya dikkat edebileceğini düşünüyor olabilirsiniz ama bazı insanların hayatta bu gibi endişeleri yoktur. 

Bunun çözümü hemen hemen yok gibi bir şey. Evet, tabii, bir uzman yardımıyla ihtimallerin sonsuz ışığında kaybolmamanın bir yolunu bulabilirsiniz ama bizce en önemlisi, o anda ne düşünüyor iseniz, bunu karşı tarafla paylaşmak ve doğru olup olmadığını teyit etmektir. Karşı tarafa ne düşündüğünüzü açıklayıp, kendi içinizde ihtimaller yaratmak yerine, kötü bir turpu mu sindirmeye çalışıyor, yoksa size mi kızmış, bunu öğrenebilirsiniz. 

Çok düşünenlere! Sevgilerle... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder