Sayfalar

Perşembe, Aralık 31, 2020

2020 Nasıl Geçti?

 2020 yılı nasıl da geçip gitti değil mi? Ters çevirilen kum saati daha da hızlı akıyor sanki. Gün 24 saat değil de, 12 saate düşmüş gibi. Belki daha az...daha küçük bir zaman dilimindeyiz? 

Yeni bir yıla daha merhaba diyoruz bu akşam. 31 Aralık'ı her gördüğümüzde dilekler içinde boğuluyoruz, öyle değil mi? Diliyoruz, diliyoruz, diliyoruz...
Yeni yıl için daha kararlı, daha ihtişamlı şeyler düşünüyoruz. Bu, bana bir kısır döngü gibi geliyor. Her yeni yıl içinde sonsuz olasılıklarla birlikte geliyor. Bilinmeyen, gizemli, ilgi çekici gibi geliyor belki de ama asla öyle değil. 

Çünkü her yeni yıl insan ömründen bir sene götürüyor. Zaman ölüme ters düşüyor hep. Sevdiklerinizin yüzündeki kırışıklıklara bir yenisi daha ekleniyor. Saçlar beyazlıyor. Bir insan nasıl eskir gözlerinizle görüyorsunuz bunu. 

Ya da bir yaşam nasıl son bulur? Son bulmadan önce nasıl da çırpınır? İnsan her zaman sevginin acı tarafıyla boğuşur, bu belki de onun doğasında vardır ama yine de kolay değil. 2020 yılı birçok insanın hayatında sert düşüşlere, sert toparlanmalara neden olarak geride kalıyor bu akşam. Büyük bir sıçrayışla insan doğasındaki kara bir dönem olarak tarihte yerini alacak. İnsanlar bu seneyi sonsuza dek unutmak isteyecekler ama aslında bunu yapamayacaklar. Çünkü tarihler insanın beynine ateşle kazınmış olacak. 

15, 16, 17 Temmuz ve 14 Ağustos'un benim zihnime kazındığı gibi. Asla hatırlamak istemeyeceğim ama istesem bile unutamayacağım günler. 

Belki de her yeni yılda olduğu gibi önce sağlık sonra da başarı, mutluluk, huzur dilemeliyiz hayattan. Ancak derin düşününce sağlık kadar hiçbir şeyin önemli olmadığını fark ediyor insan. Yine de çabalamaktan vazgeçmemeli tabiki. Eğer henüz ölmüyorsak, bu yaşamamız gerektiği içindir. Yaşamın insanlığa güzel şeyler getirmesi dileğiyle. Hadi yeni bir yılı daha karşılayalım...sonsuz olasılıklarla birlikte.  Ne olursa olsun sevmekten ve çabalamaktan asla vazgeçmeyin. ❤️
Sevgiyle, en önemlisi de sağlıkla kalın.

Dinlemekten aslı bıkmayacağım bir müziği bırakıyorum buraya. Geri dönüşü artık mümkün olmayan ama çok özlenen insanlara ithaf olsun bu şarkı: Puff Daddy, Faith Evans - I'll Be Missing You.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder