Sayfalar

Pazar, Mart 13, 2022

Sağlığınıza ne kadar önem veriyorsunuz?

Gün geçtikçe, çevrenizden, internetten, ailenizden veya herhangi bir yerden, daha önce adını hiç duymadığınız hastalık isimleriyle karşılaşıyor musunuz? Özellikle adını ilk kez duyduğunuz bir hastalığı, ikinci, üçüncü, dördüncü kez duyduğunuzda ilginizi çekmeye başladığını siz de fark edersiniz. Peki, bu neden kaynaklanıyor? Neden insanlar bu kadar hastalanıyor, merak ettiniz mi? 

Cevabı, kendilerine, sağlıklarına, yeteri kadar ilgi göstermedikleri için olabilir mi? Bence olabilir. Vücudunuz işleyen kusursuz bir makine olsa da, en nihayetinde onu ihmal ederseniz, bazı sorunlar çıkarabiliyor. Dengesiz bir beslenme düzenine sahipseniz, zararlı bütün yiyecekleri tüketiyor iseniz, hareketsiz bir yaşamınız var ise, vücudunuzdaki bazı ağrıları görmezden geliyor iseniz, vücudunuzda birtakım sorunların olması gayet doğal bir sonuç. 

En son ne zaman kan tahlili yaptırdınız? Çok ilginç bir soru fakat, kan grubunuzu biliyor musunuz? Şaşırtıcı bir şekilde, kan grubunu bilmeyen o kadar çok insan var ki. Olası bir yaralanmada, kan grubunuzun bilinmesi çok büyük önem teşkil ediyor! 

Neden sadece hasta olduğunuzda doktora gidiyorsunuz peki?  Genel sağlığınızın durumunu merak ederek, kontrol yaptırmayı neden düşünmüyorsunuz? Pahalı mı diyeceksiniz? Hayatta nelere para vermiyorsunuz ki? Sağlığınız için harcadığınız miktar, neden gözünüzü bu kadar korkutuyor? İnsanlar yine şaşırtıcı bir şekilde, sağlıklarına pek de önem vermiyor. Bazılarına göre, ölüm kadar ciddi bir durum yoksa, doktora gitmek mantıksız. Fakat bu doğru bir düşünce değil. Vücudunuza özen göstermeniz gerekiyor, çünkü bu hayatta var olabilmeniz için ona ihtiyacınız var. Sizi sağlıklı bir şekilde yaşamda tutabilmek için, onu desteklemeniz büyük önem teşkil ediyor. Hem ayrıca, kendi sağlığınızı bu kadar önemsemeyerek, sevdiklerinizi de üzmeniz doğru bir davranış olmayabilir. 

Gelin söylediklerime kulak verin... 70 yaşına geldiğinizde bile, dinç kalabilmenin yollarını arayın, sağlığınızı koruyun ve bilinçli bir insan olun. Bir hastalık hakkında bilgi edinmeniz için, illa o hastalığın başınıza gelmesi gerekmez. Bilgili ve hazırlıklı bir insan olabilmek için, sağlık konusunda birçok araştırmalar yapabilir, bilinçlenebilir ve kendinizi, sevdiklerinizi çok geç olmadan kurtarabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder