Sayfalar

Cuma, Kasım 12, 2021

Neden İyi Giyinmeliyiz?

İyi giyinmenin şüphesiz, kişinin kendisi üzerindeki etkisi görmezden gelinmemelidir diye düşünüyorum. Ne yazık ki çevresel faktörler göz önüne alındığında, ilk olarak görünüşümüz ile varlığımızı belli ediyoruz. Bir duruş, bir görkem yaratmak için, dikkat çekici, sade, özenli ama kesinlikle titiz giyinmek önemli. 

Peki neden iyi giyinmeliyiz? 

Elbette ki, giyim tarzımız karakterimizi belirlemez. Aslında tam tersi kabul edilebilir; yani karakterimiz giyim tarzımızı belirleyebilir. Cıvıl cıvıl neşeli bir insan iseniz, renkli kıyafetler giymek sizin için vazgeçilmez olabilir. Ama sadelik ve belirgin bir duruşunuz var ise, sizi yansıtan sade tercihleri giyinmek isteyebilirsiniz. 

Giyim tarzımız, karşıdaki kişiye bir mesaj verir ve bu mesajın olumlu, istediğimiz etkide olmasına dikkat etmeliyiz. Bir tarz yaratmak için servet harcamaya gerek yok, ancak kaliteden ödün vermemeniz de, mantıklı bir tercih olabilir. 

Kişiliğimiz ne yazık ki insanların gördüğü ilk şey değildir, bu yüzden insanlar, bazen kişileri hal ve hareketlerine, giyim tarzına, duruşuna göre bir süzgeçten geçirebilir. Kimin ne düşündüğünü önemsizmiş gibi görünse de, insanlarda bıraktığımız izlenimler önemlidir. 

Ayrıca dışarıya çıktığınızda, kiminle karşılaşacağınızı bilemeyebilirsiniz. Belki de, hayatınızın eşi, ya da çok önemli bir iş ortağınızla karşılaşabilirsiniz. 

Tabii ki, en önce, kendiniz için iyi giyinmelisiniz. Sizi psikolojik olarak iyi hissettirecek giyinmek, gün içinde olumlu bir tutum içerisinde olmanızı sağlayabilir. 

Sizce neden iyi giyinmeliyiz? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder