Sayfalar

Çarşamba, Kasım 24, 2021

Kullanmadığınız Eşyaları Bağışlayın

Çoğumuzun evinde mutlaka kullanmadığı birçok eşya vardır. Giysilerden tutun da, kullanılmayan teknolojik aletlere kadar, bir insan, evinde birçok şeyi barındırabilir. Sizin işe yaramayacağını düşündüğünüz herhangi bir materyal bir başkasının işine yarayabilir. Bu yüzden, kullanılmayan eşyaların paylaşılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. 

Örneğin kış dolabınızı açtığınızda artık gözünüze güzel görünmeyen ya da, çoktan yerine yenisinin alındığı kışlık kazaklarınızı, kalın ceketlerinizi bir başkasına hediye edebilirsiniz. Genel olarak bir giyim zevkiniz olsa da, her sene yeniden oluşturulan trendlerle giyim zevkinizi güncelleyebilir, böylelikle de artık giymediğiniz kıyafetlerinizi bağışlayabilir ya da hediye edebilirsiniz. 

Eğer fazladan test kitaplarınız, okuma kitaplarınız ya da bilgi içerikli kitaplarınız var ise ve artık onları okumuyorsanız, okumayı seven insanlara kitaplarınızı hediye olarak ya da ödünç olarak verebilirsiniz. Paylaşımcı olmanın değerli bir tutum olduğunu anlamakta fayda var. Evinizde fazlalık yapan, artık kullanmadığınız birçok materyal, gerçekten ihtiyacı olan ve alabilecek maddi duruma sahip olmayan birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Böylelikle evinizde, gerekli olabilecek eşyalar için de yer açılmış olur. 

İhtiyacı olan insanları düşünerek tutumlu bir alışveriş yapmak önemlidir diye düşünüyorum. Eğer artık beğenmediğiniz kıyafetleri çöpe atıyor iseniz, bunu yapmayın! Temiz bir şekilde paketleyin ve ihtiyacı olan kişilere ulaşmasını sağlayın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder