Sayfalar

Çarşamba, Eylül 01, 2021

Mesajlaşmak Daha Güzel Sanki

Mesajlaşmaların daha sakin,  daha ölçülü, daha rahatlatıcı olduğunu kabul etmek gerekir sanırım ancak ateşli bir tartışma esnasında, kısa mesajlar tatmin etmediğinde, acil olarak karşı tarafa ulaşmak istediğinizde ya da sadece sesini duymak istediğinizde aramaların daha tatmin edici olduğunu söylemek gerekiyor.

Bazı insanlar mesajlaşırken kendini daha iyi ifade ettiğini söylüyor, bazılarıysa mesajlaşmanın bu konuda yetersiz kaldığını dile getiriyor.  Açıkçası ben de bu konuda mesajlaşmanın anı kurtardığını düşünenlerdenim. Yoğunsanız, telefonda konuşmaya vakit bulamıyorsanız mesajlaşmak harika bir seçenek oluyor. Üstelik sözcüklerin somut varlığının insanı mutlu ettiği gerçeğini de unutmamak gerek. Bir insanla 7/24 saat boyunca telefonda konuşamayacağınıza göre, mesajlaşma seçeneğini değerlendirmeniz önemli. 

Mesajların tek kötü yanı, kelimelerin duyguları iyi yansıtamıyor olması. Hislerle yazılmış bir cümle dizisi karşı tarafta hiçbir etki bırakmayabiliyor. Bu durumda insan sesinin önemi büyük. Ses tonunuz kurduğunuz cümleye göre eğilip bükülüyor ve hissettirmek istediğinizi karşı tarafa hissettirebiliyorsunuz. Ancak yine de, artık birçok mesajlaşma uygulamasında 'sesli mesaj' gönderme özelliği mevcut. Yazarak uğraşmak yerine sesli olarak mesajlarınızı gönderebilirsiniz. Mesaj kutunuzun hep dolu olması dileğiyle. 

Peki siz mesajlaşmak hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Sesim nerede acaba? :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder